Maximus, porumbelul cîștigător — secțiunea IV  — Limoges 2017

Limoges este situat puțin la Sud-Vestul Franței Centrale, la marginea Masivului Central. Acesta este punctul tradițional de eliberare și deschidere al sezonului pentru cursele maraton, la care este permisă înscrierea numai a porumbeilor în vîrstă de doi ani, sau mai mari. Fiecare cursă care începe la Limoges este o cursă grea și ediția de anul acesta a fost cu siguranță una complexă și dificilă.

Astfel, anul acesta am înscris o echipă de 28 de porumbei, pe care i-am pregătit anterior foarte bine și cu multă atenție. Pe lângă cursele săptămânale, i-am scris și pentru Chevrain Villiers, care a avut loc cu două săptămâni înaintea celei de la Limoges. Un organizator din satul olandez Hank oferă această oportunitate, așa că am profitat de ea. Un transportator belgian are grijă să asigure transportul și eliberează păsările la o distanță de 583 de km. Cursa a mers, prin urmare, foarte bine. Asta a însemnat că păsările noastre au zburat peste 2100 km înainte să zboare în cursa de la Limoges.

Când l-am cumpărat pe „Red Bullens”, în toamna anului 2010, mi s-a spus că porumbelul este unul foarte energic, că niciodată nu vine înapoi acasă obosit și că întotdeauna are extra-energie. Și așa a fost. Întotdeauna a făcut încă „o rundă în plus”, adică încă un tur suplimentar de onoare. Anul acesta, primul porumbel de la Limoges a fost fiul lui „Red Bullens”, care a făcut și el câteva zboruri suplimentare înainte să se întoarcă, la fel ca tatăl lui.

L-am numit „Maximus”. Îl avem din 2012 și a fost deja primul nostru porumbel în cursa de la St. Vincent, din 2015, pe o distanță de 1173 km. Un an mai târziu, la aceeași cursă, a fost al doilea care s-a întors în crescătorie. În total, el a câștigat 9 premii la cursele maraton. Mama lui este soră cu „Miss Waalre”, cea care a câștigat titlul de 1st Best National Marathon Bird 2014 în competiția „The Best of The Best”. În zilele ei de glorie, ea a mai câștigat și două curse naționale – la Ruffec (3,963 b) și la St. Vincent (1,334 b). În plus, Maximus este și semi-fratele lui Leonidas, 1st Nat. AceBird Marathon TBOTB în 2014, același care a fost și 1st AceBird Northern Long Distance Club la categoria maraton și în 2013.

Hrănirea porumbeilor în sezonul de zbor

În perioada sezonului de zbor, limitele porumbeilor sînt împinse la maximum; ei se antrenează de două ori pe zi și au de dus la bun sfârșit cursele lor. Eu întotdeauna mă bazez în totalitate pe instinctul porumbelului și îl las să aleagă orice fel de hrană dorește. De reținut este însă faptul că porumbeilor le este oferită, în această perioadă, atâta hrană câtă pot mânca – de două ori pe zi - și asta înseamnă că este nelimitată. De două ori pe zi le înlocuiesc mâncare și îndepărtez resturile. 

Hrana folosita este Premium Gerard Koopman de la Beyers, o mixtura inedita, ce contine alune si grasime animala.

sursa: https://www.gerardkoopman.com