Barcelona 2017 – Maraton Internațional, una dintre cele mai dificile etape din istoria concursului de Barcelona

La Maratonul Internațional Barcelona din acest an au fost înscriși 17094 de porumbei, îmbarcați pe 2 iulie și eliberați la zbor vineri, pe 7 iulie, la ora 09:05. Astfel, câștigătorii maratonului au fost:

Câștigătorul Loc 1 Internațional si Loc 1 National Olanda — Roks Leon (Standdaardbuiten, Olanda)

Câștigătorul internațional la Barcelona, la categoria „porumbei adulți”, este Roks Leon (Standdaardbuiten, Olanda). Porumbelul a fost cronometrat sâmbătă, la 12:58:58, după o cursă de 1148.18 km, atingând o viteză medie de 882.56 m/min. 

 

Posted by PIPA on Saturday, July 8, 2017

 

 

Posted by PIPA on Saturday, July 8, 2017

 

Leon Roks, din Standdaardbuiten, Olanda, este cel care a triumfat pe plan internațional la Barcelona, cu porumbelul său, Don Leo. Barcelona, anul acesta, a fost o cursă dificilă. Sâmbătă dimineața, primele sosiri ale porumbeilor au fost așteptate îndelung și cu multă nerăbdare; mulți s-au gândit chiar la posibilitatea ca această ediție să meargă prost, din cauza faptului că porumbeii vor fi extenuați. Cînd s-a făcut o verificare online a vremii, vineri, s-a constatat că temperatura în Franța va fi ori mai mare, ori peste 30 de grade Celsius. Din Barcelona, porumbeii aveau de înfruntat asta aproape întreaga zi și la o temperatură atât de ridicată știm cu toții că nu este de preferat să stai afară. Oricum ar fi fost însă, porumbeii participanți la Barcelona nu au avut de ales, așa că au trebuit să înfrunte temperatura și să treacă peste asta.

imagine

Prima notificare n-a apărut până la la ora 11.08 și aceasta a fost, în cele din urmă, din Nord-Estul Franței, din Strasbourg. La o distanță de 955 de km, cu o viteză de 802 metri pe minut(mpm), s-a înscris porumbelul care s-a dovedit a fi cel mai bun pentru locul doi la nivel internațional. În aceeași zonă, o oră mai târziu, al doilea porumbel a fost înregistrat la ora 12.06. Al treilea porumbel care și-a făcut, în final, loc în topul internațional a fost Don Leo, porumbelul lui Leon Roks, din Standdaarbuiten, Olanda, care s-a înregistrat la 12.58, cu o distanță de 1188 km și o viteză de 882 mpm. Acela a fost momentul în care toată lumea s-a întrebat – „Nimeni din Belgia și deja un porumbel din Olanda?”. Leon a trebuit să mai aștepte să vadă dacă mai existau alți porumbei care ar fi putut fi mai buni decît Don Leo, dar toți s-au înregistrat mult mai tîrziu și cu viteze mai scăzute. Astfel, a știut că aurul internațional va ajunge la el și că porumbelul său a devenit cel mai apreciat din întreaga lume - ținta tututor columbofililor.

Despre Don Leo, porumbelul câștigător

imagine

De-a lungul anilor, Don Leo a câștigat o serie de premii și chiar anul trecut a fost chiar câștigătorul unei curse, ocupând locul 782 dintr-un număr de 3320 de porumbei înscriși. În cursul acestui an, el a zburat pentru prima dată într-o cursă de mare distanță și a fost plecat timp de 10 zile.

Numele „Don Leo”, spune crescătorul său, nu se referă la managerul de fotbal Leo Beenhakker, care și-a adoptat acest nume în timpul carierei, ci la columbofilul Leo Kouters din Noordhoek. În anul 2010, Leon Roks l-a obținut pe Don Leo, cînd acesta era încă un ou. Părinții porumbelului erau amândoi din anul 2006 și tatăl lui a fost și el îmbarcat la Barcelona.

Standdaardbuiten, Olanda

Standdaardbuiten este situat chiar la Nordul satului Oudenbosch, în Vestul provinciei Braban. Oudenbosch este cunoscut pentru frumoasa sa bazilică, despre care se spune că este o copie a celei din Roma (Sfântul Petru), la o scară mai mică. Locul este celebru printre columbofili datorită curselor care se organizează acolo și, de asemenea, acesta a devenit și un centru național de informații pentru crescătorii de porumbei.

Leon a început sezonul curselor din acest an cu 55 de perechi de porumbei și, spune el, în 2017, în ceea ce privește metoda pe care o aplică, alege să se concentreaze mai mult pe aplicarea sistemului de văduvie.  

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Câștigătorul Loc 1 Germania — Stollenwerk Hubert (Eschweiler)

Câștigătorul național al Germaniei la Barcelona, la categoria „porumbei adulți”, este Stollenwerk Hubert (Eschweiler). Porumbelul a fost cronometrat sâmbătă, la 14:23:00 CEST, după o cursă de 1094.34 km, atingând o viteză medie de 790.24 m/min.

 

imagine

 

imagine

imagine

 

Câștigătorul național al Belgiei — Cooman Marc (Uitbergen)

Câștigătorul național al Belgiei, la categoria „porumbei adulți”, este Cooman Marc (Uitbergen). Porumbelul a fost cronometrat sâmbătă, la 14:36:21 CEST, după o cursă de 1077.06 km, atingând o viteză medie de 770.24 m/min.

 

imagine

imagine

imagine

 

Câștigătorul național al Franței — Ungerer Fred&Yannick (Seebach)

Câștigătorul național al Franței, la categoria „porumbei adulți”, este Ungerer Fred & Yannick (Seebach). Porumbelul a fost cronometrat sâmbătă, la 11:08:15 CEST, după o cursă de 955.224 km, atingând o viteză medie de 802.54 m/min.

 

imagine

imagine

imagine

 

 

Jelle Jellema - maestrul maratonului - loc 4 International in editia 2017 

La Maratonul Internațional Barcelona a participat și celebrul columbofil Jelle Jellema. Porumbelul său, Saar, 12-1559574 a fost o femelă care s-a întors la ora 5.56 p.m., după ce a zburat o distanță de 1258 km, obținând locul 4. 

imagine

imagine

sursă foto: Jelle Jellema Pigeons

Condițiile meteo din timpul eliberării au fost: briză ușoară, vânt de la Nord – Nord-Est, vizibilitate foarte bună

imagine