Ne aflam acum in perioada tratamentelor de iarna si incercam sa facem tot ce tine de noi pentru a pune pe picioare sanatatea porumbeilor.

ATENTIE!

Fiecare tratament cu antibiotice va fi resimtit direct de FICATUL si INTESTINELE porumbeilor.

Acesta este motivul pentru care, dupa fiecare tratament administrat, indiferent de numarul de zile, se incearca refacerea celor doua parti: FICAT si INTESTINE.

Astazi vom vorbi despre refacerea INTESTINELOR porumbeilor dupa fiecare tratament.

Scopul antibioticelor este acela de a distruge microbii, dar odata cu aceasta, ele distrug si celelalte bacterii cu care intra in contact. Printre bacteriile distruse de antibiotice se numara si flora intestinala. Flora intestinala are un rol important in digestie si in imunitatea organismului. Astfel, flora intestinala degradeaza resturile alimentare nedigerate intr-o forma in care acestea sa poata tranzita peretii tubului digestiv si sa intre in sistemul vascular. Tot flora intestinala participa la sinteza unor vitamine (complexul de B-uri, vitamina K) si mentine un mediu ostil instalarii bacteriilor patogene potential cauzatoare de boala.

Astfel, trebuie sa avem in vedere ca dupa fiecare tratament, mai ales ca acestea se administreaza o data la 1-2 saptamani(viermi si paraziti, apoi salmoneloza, apoi paramixoviroza, apoi cai respiratii si tricomonoza), flora intestinala a porumbelului are foarte mult de suferit si trebuie refacuta.

Singurele probiotice dovedine clinic cu efect benefic asupra intestinelor porumbeilor sunt marca inregistrata si se gasesc in BIOFLORUM Plus, produs BEYERS pentru refacerea florei intestinale.

INSTRUCTIUNI

  • dupa tratament cu antibiotice, pentru un efect maxim, administrati 1-3 zile, 20gr/1kg hrana + AMINO Plus 15ml
  • Pentru a evita imbolnavirea puilor cu E-Coli, administrati saptamanal, 1-2zile, 20gr/1kg hrana + Ulei usturoi sau Royal Jelly sau Energy Oil. In apa administrati concomitent HERBA ZYMA 5ml/2L.

 

Mai multe detalii gasiti AICI