BREEDING VITAMINS de la Dr. PEETERS reprezintă o combinație de vitamine special concepute pentru compartimentul de matcă, menite să ajute la creșterea corectă a puilor și, totodată, ca suport nutrițional pentru remedierea carențelor vitaminice pe care le traversează porumbeii adulți în procesul de creștere și îngrijire a puilor.

  • BREEDING VITAMINS, un produs ce conține combinația de vitamine AD3E, esențială pentru o dezvoltare corespunzătoare a osaturii puilor. 
  • BREEDING VITAMINS conțin vitamine și sulfuri ce ajută la creșterea penajului puilor.
  • Au în componență vitamine care contribuie la întărirea organismului reproducătorilor, a sistemului imunitar, aceștia fiind capabili să reproducă mai multe serii de pui fără niciun fel de efort vizibil.

 

Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, deci liposolubilă. Are proprietăți antioxidante foarte puternice și ajută la creșterea și repararea țesuturilor, dar și în funcționarea corecta a ochilor, urechilor, pielii, oaselor si membranelor mucoase. Se găsește în mod natural în numeroase fructe și legume, însă nu și în semințe.

Deficiența de vitamina A, cunoscută sub numele de hipovitaminoza A, este foarte comună în rândul păsărilor și poate avea efecte dezastruoase atunci când păsările au o dietă bazată în întregime pe semințe. Atunci când alimentația păsărilor este bazată numai pe semințe, poate apărea malnutriția, care duce la infecții virale, bacteriene și fungice. Netratate, aceste infecții sunt responsabile pentru starea precară de sănătate a păsărilor.

Vitamina A are efecte puternice asupra țesuturilor care protejează tractul respirator, digestiv și reproductiv. Atunci când în organism vitamina A are un nivel scăzut sau nu este prezentă deloc, celulele organismului trec prin anumite schimbări care previn secreția de mucus, ceea ce duce la distrugerea zidului de apărare în fața bacteriilor. Microorganismele care pătrund încep apoi să se multiplice, iar rezultatul depinde în mare măsură de sistemul care este afectat. Cel mai adesea, sistemul respirator al păsărilor este afectat în cazurile de deficiență de vitamina A.

Vitamina D nu numai că susține menținerea funcției imunitare normale, dar și absorbția și utilizarea calciului și a fosforului în organism. Este de asemenea implicată în menținerea mușchilor și a oaselor și susține un nivel normal de calciu în sânge. Așa-numita vitamină solară poate fi absorbită numai în cantități mici din hrană și este formată în principal de radiațiile solare din piele. Lumina soarelui slab în lunile de toamnă și iarnă reduce producția de vitamina D în organism, de aceea crescătorul trebuie să intervină cu suplimente vitaminice pentru a regla această carență.

Vitamina E, sau vitamina fertilității, este o vitamina liposolubilă, pe care organismul o depozitează doar pentru o perioadă scurtă de timp. Tocmai de aceea, porumbeii necesită un aport alimentar regulat de vitamina E.

Vitamina E are un puternic efect antioxidant și contribuie astfel la protejarea celulelor de acțiunea radicalilor liberi - produși de factori de mediu precum poluarea, pesticidele, radiațiile etc. Prin acest efect antioxidant, vitamina E încetinește îmbătrânirea celulară.

Vitamina E joacă un important rol și în corectă funcționare a sistemului imunitar, sporindu-i acestuia eficiența în fața virusurilor sau bacteriilor. De asemenea, vitamina E are un efect vasodilatator, contribuind astfel la menținerea sănătății vaselor de sânge.

Tot vitamina E ajută și celulele să comunice între ele. Astfel, sprijină îndeplinirea a numeroase procese vitale, principalele ei funcții fiind:

- Puternic antioxidant;

- Contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge;

- Protejează ficatul;

- Asigură metabolismul zaharurilor;

- Ajută la cicatrizarea rănilor;

- Sprijină sistemul imunitar;

- Sprijină formarea de noi țesuturi;

- Asigură metabolismul aminoacizilor;

- Asigură metabolismul acizilor grași.

 

Așadar, utilizarea BREEDING VITAMINS de la DR. PEETERS nu este doar un moft, ci reprezintă o necesitate pe durata întregii perioade de reproducție, de efectele pozitive ale acestui produs beneficiind atât puii, cât și părinții.

 

INSTRUCȚIUNI ȘI MOD DE FOLOSIRE

  • În sezonul de reproducție: de două ori pe săptămână;
  • Se administrează în funcție de preferință, în apă sau pe hrană;
  • 5 ml/1L apă sau 10ml/1KG hrană
  • Nu depășiți doza zilnică recomandată.