Etapa Derby Severontesk și-a desemnat câștigătorii. Locurile 1 și 2 au fost adjudecate de columbofilul Claudiu Stroescu din județul Prahova, care a participat atât individual, cât și în tandem, alături de Mihai Mihăilescu. Porumbeii care le-au adus aceste locuri fruntașe sunt femele cu origini de campioni și rezultate extraordinare la activ. Interesant este că și porumbelul de pe locul 3 este tot o femelă cu origini foarte bune și puse în valoare de un crescător din Dâmbovița, Adrian Roșu. Porumbei30.ro-importator oficial și unic al Beyers și Dr. Peeters îi va răsplăti pe aceștia cu produse de calitate, recomandate de campioni olimpici: locul 1 – produse de la Beyers în valoare de 300 lei și produse de la Dr. Peeters în valoare de 160 lei, locul 2 - produse de la Beyers în valoare de 150 lei și produse de la Dr. Peeters în valoare de 125 lei, locul 3 - produse de la Beyers în valoare de 100 lei și produse de la Dr. Peeters în valoare de 75 lei. De asemenea, câștigătorul locului 1 la categoria general crescători va primi un porumbel original de la Jos Thone.
La această etapă au participat 1000 de columbofili din județele Prahova, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov. Aceștia au înscris la start 5655 de porumbei, dintre care doar 1131 au clasat. Primul porumbel a ajuns acasă la ora 23:53. Este vorba despre o femelă din 2015 a crescătorului Claudiu Stroescu din Ploiești, județul Prahova. „O femelă super zburată, campioană județeană la 1 an, vicecampioană națională la 2 ani, vicecampioană națională la 3 ani și acum, la patru ani, a erupt, ca să zic așa, și a câștigat tot ce se putea. E locul 1 la Derby anul acest, locul 1 la Derby Palmares... Însă era și de așteptat, pentru că provine din părinți campioni. Mama este are locuri foarte bune și este de la greretatul Dumitrache Marian, iar pe tată îl am de la Ungureanu Ionuț de la Pașcani, este campion la FCPR în 2010 la Maraton Yeraling și la As Maraton Yearling", a povestit columbofilul Claudiu Stroescu.
Locul 2: o femelă din 2018, ce provine dintr-o familie de porumbei de noapte
Locul 2 este adjudecat tot de acesta, însă alături de Mihai Mihăilescu, cu care formează un tandem. "Am făcut acest tandem cu colegul meu, pentru că el are mai mult timp să se ocupe cum trebuie de porumbei. Dar nu am putut să renunț la a participa cu numele meu, pentru că nu am vechime în UCP. Eu făcusem norma pentru a obține titlul de Maestru Emerit, dar nu aveam vechimea necesară - 5 ani. Astfel că am luat decizia ca în acest tandem să zburăm numai yearlingi. Este tot o femelă, însă din 2018. Tatăl ei este de la Petre Izdrea, fiu din "Marchizul" cu "Marchiza", porumbei care la rândul lor au sosiri nocturne. Mama femelei este de la Emil Denise, care la rândul ei provine dintr-o familie de porumbei de noapte. Deci, nu e întâmplător că a venit noaptea acasă. Dacă mă întrebați pe mine, originea porumbeilor cred că e cheia reușitei. Am avut puterea financiară să cumpăr numai campioni, care la rândul lor au dat campioni din prima generație și, astfel, am putut să zbor numai porumbei de calitate. Bineînțeles, a fost și multă muncă și noroc, că fără acestea nu faci nimic", a mai explicat crescătorul din Ploiești, Claudiu Stroescu.
Locul 3: o femelă cu origini Vanbruaene
Pe locul 3 se află un porumbel din 2015, care aparține crescătorului Adrian Roșu din Dâmvobița, de la Clubul "Viitorul Săcuieni". Este vorba tot despre o femelă cu origini de campioană. "Femela este de la Dumitrache Marian și Răzvan Măntescu, iar la bază e din linia Andre Vanbruaene. Femela aceasta mai are rude care au dat randament. Este importantă originea, dar mai contează și cât de bine este îngrijit porumbelul, ce condiții are, hrana, antrenamentele, mâna crescătorului... E un întreg pachet. Sunt mai mult aspecte care contează și încerc să fiu atent la toate. Spre exemplu, folosesc doar hrană adusă din Belgia, iar antrenamentele - de două ori pe săptămână, înainte de zbor", a precizat crescătorul de porumbei.
Comentarii articol
Nu sunt comentarii pentru acest articol.