Excursia în Belgia, la fabrica Beyers Belgium, precum și în crescătoriile unor columbofili de renume mondial l-a făcut pe câștigătorul premiului, Nicolae Mogoș Stănescu, să folosească pentru porumbeii săi numai produse Beyers. Acesta a vizitat fabrica din Antwerp, cea mai veche fabrică Beyers și una dintre cele mai performante unități de producție de profil, a discutat cu managementul Beyers Belgium și a  descoperit modalitatea inedită prin care cele mai bune produse columbofile ajung sa fie distribuite în toată lumea. „Nu pot să vă zic decât că am rămas impresionat. Am văzut că au o tehnologie de ultimă oră, nu se folosesc aditivi la semințe, sunt curate, sunt foarte bine selectate și ambalate corespunzător. În amestecuri au propria lor rețetă. Toți marii columbofili folosesc produse Beyers și nu am crezut până nu am văzut cu ochii mei. Oricine crede că încerc să le fac reclamă, poate să verifice, să meargă să vadă în ce condiții se fac aceste produse și va vedea că am dreptate”, spune columbofilul Nicolae Mogoș Stănescu.

De asemenea, acesta avut ocazia să întâlnească columbofili de renume mondial, să stea de vorbă cu aceștia și să cunoască o parte dintre secretele lor.  „Am vizitat și crescătorii faimoase - Jos Thoné, Dirk van Dyck, Erik Limbourg și Albert Derwa, dr. Vet Norbert Peeters. Am avut ce vedea. Păsări de foarte bună calitate, cu adevărat profesioniști și deschiși să împărtășească informații cu ceilalți. Medicul veterinar Norbert Peeters, cel mai mare doctor din istoria columbofiliei, a fost prietenos. Chiar dacă am nimerit într-o zi agitată, în care trebuiau să vină porumbeii de la concurs, și-a făcut puțin timp să stea de vorbă cu noi. La Jos Thoné, am avut ocazia să așteptăm împreună porumbeii. Foarte frumos, aș zice chiar ca în filme. Oricine ar merge acolo ar avea de învățat, chiar și cel mai bine cotat columbofil din România... După această excursie, am început să folosesc numai produse Beyers. Vă mărturisesc că înainte nu le foloseam, dar văzând că toți marii columbofili folosesc doar Beyers și au rezultate excepționale la fiecare competiție, am devenit și eu fanul lor. Am văzut în ce condiții sunt făcute, cu ce tehnologie, că se ține cont de calitate, nu e doar o strategie de marketing. La fel și cazul produsele HP, firma care produce petru Jos Thoné produse de condiționare”, explică câștigătorul excursiei.  

Iată câteva imagini din timpul vizitei la fabrica Beyers

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Crescătorul de porumbei speră să mai câștige o dată excursia în Belgia

Acesta a reușit să ajungă în Belgia în urma tragerii la sorți la Tombola Beyers și a clasării pe locul I pe lansare Crescător Derby Kumiala 2017 (Polonia). Pentru că i-a plăcut ce a văzut, crescătorul de porumbei speră să mai poată repeta experiența: „Acum aștept porumbeii de la competiții, ca să văd dacă mă încadrez pentru o nouă excursie. Ar fi foarte frumos să mai câștig o dată, dar îi îndemn și pe ceilalți columbofili să participe, poate au ocazia să câștige. Au ce vedea și ce învăța. Eu, spre exemplu, am învățat că hrana contează foarte mult, dar mai contează, la fel de mult, și calitatea păsării, linia din care provine, calitățile ei sportive înnăscute”.  Nicolae Mogoș Stănescu este membru al Clubului Stoenești (PH), afiliat U.C.P.R. Pasionat de porumbei de foarte mult timp, acesta participă la competiții din 2009.  „În crescătorie sunt jur de 150 de porumbei. Am norocul că stau la casă și am timp de ei. Țin foarte mult la aceste păsări, îi antrenez mereu și sper să obțin în continuare rezultate bune”, spune crescătorul din Prahova.

 

 Nicolae Mogoș Stănescu, alături de Dr. Norbert Peeters

imagine

 

Imagini din timpul vizitei la crescătorul Dirk van Dyck

imagine

imagine

imagine

 

Imagini din timpul vizitei la crescătorul Jos Thoné 

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine