Spuneam in postarile anterioare ca nu exista un singur aspect asupra caruia sa ne oprim atunci cand vorbim de performanta columbofila. Trebuiesc pasari de foarte buna calitate, trebuie sa stii sa produci astfel de pasari, sa le cresti, sa le intretii, sa le mentii sanatoase, sa le motivezi, etc. etc. etc.

Zborurile s-au terminat si suntem in plina perioada de naparlire. Vorba multiplului campion national la maraton, Preda Gheorghe, care are o logica simpla si foarte eficienta: “graul se seamana toamna ca sa il culegi vara”. Nimic mai adevarat si in cazul porumbeilor. Naparlirea este fenomenul de toamna-iarna care ofera o noua “carcasa” avionului nostru.

In aceasta perioada, pasarile au nevoie de foarte multe substante, in primul rand pentru a naparli bine, dar mai ales pentru a nu slabi si dezvolta/genera alte boli, care daca apar in aceasta perioada, atunci afecteaza si mai mult calitatea penajului pt viitor. Daca nu reusim sa oferim tot ceea ce este nevoie pasarilor pentru un proces eficient de naparlire, atunci porumbeii notri vor avea de suferit in timpul seonului de zbor, in principal la capitolulele aerodinamica si efort depus pt deplasare.

O posibila reteta pe care v-o propunem, care combina produse Beyers si Vet Schroeder + Tollisan, o gasiti in randurile care urmeaza.

 

HRANA: MOULTING GALAXY 25KG (naparlire - 27 seminte) - 109,90 RON (foto sus)

 

Luni

Vitamin Plus 20ml/2L + Chromix 20ml/2L + Amino Plus 15ml/2L  + Mineral Plus 5ml/2L

Ulei de usturoi 10ml la 1kg + Prote-Ina o masura la 1kg

Marti

Tollyamin 30ml/2L apa + Herba Zyma 5ml/2L apa

Ulei de masline + Belvimin

Baie cu Fino (sare de baie)

Miercuri

Royal Jelly 20ml/2L

Quick Iodine 10ml la 1kg + Bioflorum Plus o masura la 1kg

Joi

Amino Plus 15ml/2L apa + Mineral Plus 5ml/2L apa

Omega Oils + Condition Plus

Vineri

Vitamin Plus 20ml/2L apa + Chromix 20ml/2L apa

Ulei de ustori + Prote-Ina(drojdie de bere) o masura la 1kg

Sambata

Tollyamin 30ml/2L apa  + Herba Zyma 5ml/2L apa

Quick Iodine 10ml la 1kg + Belvimin o masura la 1kg

 

Grit si belvimin reinnoite saptamanal.

 

Informatii suplimentare iti sunt oferite de catre consultantii BEYERS si Vet Schroeder + Tollisan in Romania: www.porumbei360.ro pe adresa de email vanzari@porumbei360.ro sau la tel. 0756951100.