Columbofilii din județele Galați și Vrancea s-au reunit sâmbătă, 12 ianuarie, la un restaurant din Tecuci pentru a trage concluziile sezonului 2018. Aceștia au făcut un rezumat al campionatului, au trecut în revistă plusurile și minusurile sezonului și au stabilit traiectoria de la care nu se vor abate. Întâlnirea a fost organizată de Asociația Sportiv Columbofilă Voiajorul Tecuci, cea care a premiat totodată și porumbeii din campionat, precum și crescătorii membri ai clubului. Beyers Belgium, cea mai apreciată companie în rândul columbofililor, le-a fost alături la eveniment, oferindu-le celor mai buni crescători mâncare și suplimente sportive pentru porumbei. După premiere, aceștia, însoțiți de soții și copii, s-au relaxat ascultând muzică și povestind întâmplări din viața de columbofil.

imagine

„2018 nu a fost un sezon ușor, dimpotrivă, condițiile meteo l-au făcut foarte dificil”, este de părere Dan Matache, președintele Asociației Sportiv Columbofile Voiajorul Tecuci. „A plouat la toate etapele, de multe ori am fost nevoiți să amânăm lansarea. Am muncit mult pentru a putea să le desfășurăm, iar asta înseamnă nopți nedormite, coordonare, atenție mare la meteo, discuții transportator-organizator. De altfel, etapele au fost foarte reușite, dar, repet, în spatele lor s-a aflat un volum de muncă enorm. Dar atunci când se termină totul cu bine, uiți de toate sacrificile sau neplăcerile din timpul sezonului”, a mai adăugat columbofilul.

„Secretul succesului pe care îl are ASC Voiajorul Tecuci stă în calitatea transportului și a organizării”

Președintele Asociației Sportiv Columbofile Voiajorul Tecuci a explicat, totodată, cum a reușit să mențină liniștea în organizație: seriozitate și calitate în tot ceea ce înseamnă columbofilie, de la organizare și transportatori până la opinii și sfaturi cu privire la creșterea porumbeilor. „Aș îndrăzni să spun chiar că secretul succesului pe care îl are ASC Voiajorul Tecuci stă în calitatea transportului și a organizării. Noi am făcut un efort important și ne-am cumpărat propriul nostru mijloc de transport. Se ocupă de ei niște băieți grozavi, colegi de ai noștri, îngrijesc porumbeii, îi hrănesc și îi transportă în condiții foarte bune. Sunt de o calitate de neegalat. Și fac asta chiar dacă uneori ajung să-și neglijeze propriile păsări. Florin Apostu, spre exemplu, colegul nostru implicat în transportul porumbeilor, ajunge uneori să-și neglijeze porumbeii sau chiar familia pentru a se putea ocupa cum trebuie de partea asta. Toți membrii clubului apreciem efortul lui și îi mulțumim pe această cale. De asemenea, mulțumim și firmei Beyers pentru că ne-a oferit sprijin în premierea celor mai buni columbofili cu mâncare și suplimente sportive”, a mai spus Dan Matache.

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine