Dr. Peeters SPECIAAL este o combinație unică și foarte concentrată de aminoacizi, electroliți, minerale, vitamine si provitamine, ideal pentru refacerea porumbeilor când se întorc de la concurs, în perioadele de stres, năpârlire și mai ales în timpul tratamentelor, cu un aport important și în buna dezvoltare a puilor. Asta face ca Dr. Peeters SPECIAAL să fie indispensabil porumbeilor pe parcursul întregului an.

Electroliții (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor etc.) sunt elemente care conduc electricitatea când sunt dizolvate în lichid și se referă la mineralele esențiale din sânge, transpirație și urină.

Multe procese din organism funcționează datorită unui mic “curent electric”, iar de asta se ocupă electroliții. Ei sunt esențiali pentru funcționarea sistemului muscular și nervos, menținerea echilibrului acido-bazic (pH-ul) și asigurarea hidratării – funcții de bază ale organismului. Concentrația electroliților este reglată de rinichi și de anumiți hormoni.

Spre deosebire de produsele similare de pe piață, Dr. Peeters SPECIAAL se administrează doar 20ml/2L de apă sau la 1 kg de hrană. Efectele acestui produs sunt vizibile imediat după prima administrare.

Dr. Peeters SPECIAAL ajută foarte mult la recuperarea păsărilor după zboruri, în compoziția sa regăsindu-se într-o concentrație unică toată gama de electroliți, aminoacizi, minerale și vitamine esențiale pentru refacerea după etapele de concurs. Dr. Peeters SPECIAAL este chiar special și prin efectul său de protecție asupra ficatului porumbeilor. Concentrația mare de glutamină din compoziție joacă un rol cheie în detoxifierea ficatului - organul cel mai important al porumbeilor voiajori. Astfel se previne și depunerea grăsimilor pe ficatul porumbeilor.

Glutamina este un aminoacid și reprezintă mai mult de 60% din aminoacizii liberi din mușchi. Acesta este produs în mușchi și transportat prin fluxul sangvin în tot corpul. Conține doi atomi de azot, majoritatea aminoacizilor conținând un singur atom. Din acest motiv, glutamina este esențială în procesul de refacere, favorizând cicatrizarea rănilor și funcția organelor, azotul fiind folosit de țesuturi pentru a se reface.

Deocamdată, cele mai frecvente utilizări ale glutaminei sunt în domeniile unde se bucură de reputație: în sport – pentru creșterea masei musculare și refacerea musculaturii după efort. Din acest motiv a fost preluat și în columbofilie. Cercetările medicale au demonstrat însă un spectru mai larg al beneficiilor glutaminei: de la menținerea sănătății mucoasei gastro-intestinale și susținerea imunității generale a organismului până la protejarea sistemului nervos și furnizarea energiei primare a creierului.

Ca un element-cheie în biosinteza proteinei, acest aminoacid este necesar pentru a construi celule și țesuturi suplimentare în urma efortului obositor. Studiile au arătat, de asemenea, că acest supliment poate crește hidratarea musculară și poate proteja împotriva rănirii. Acest aminoacid este critic pentru funcția metabolică, deoarece este cel mai răspândit aminoacid liber în sânge.

O doză de Dr. Peeters SPECIAAL, administrată înainte de îmbarcare, va ajuta la recenzia apei în organismul porumbeilor, aceștia făcând față mult mai ușor unui întreg sezon competițional, fără a suferi un grad ridicat de uzură fizică.

Dr. Peeters SPECIAAL ajută porumbeii și în perioadele de năpârlire. Prin dozajul său ridicat de aminoacizi, administrat zilnic în perioada de năpârlire, sprijină intens creșterea și dezvoltarea unui penaj nou, foarte mătăsos și maleabil.

Dozaj:

Zboruri | Creștere | Năpârlire | Tratamente - 20ml/2L apă sau 1kg hrană

Mai multe detalii despre posibilitatea achiziționării acestui produs găsiți în secțiunea MAGAZIN a site-ului nostru, accesând următorul link: http://www.porumbei360.ro/produse/dr-peeters-speciaal-1000ml/242