Emil Bondilă a fost reales președintele Uniunii Columbofililor Profesioniști din România (UCPR). După trei ani de interimat, acesta a primit un mandat de un an de zile, urmând ca în 2020 să aibă loc noi alegeri. Emil Bondilă a anunțat că în perioada următoare își dorește să aducă câteva îmbunățiri în ceea ce privește modul în care se desfășoară competițiile, transportul, îmbarcarea, afișarea rezultatelor precum și vizavi de imaginea organizației. Luna viitoare, conducerea UCPR va începe demersurile pentru înregistrarea acesteia ca structură sportivă la Ministerul Tineretului și Sportului. De asemenea, în prima ședință va fi adoptat și programul de promovare a campionilor columbofili afiliați la UCPR. Mai multe detalii, în rândurile următoare.

Pentru cei care nu-l cunosc pe președintele UCPR, Emil Bondilă a intrat în columbofilie în urmă cu șapte ani, la inițiativa fiului său, de-a dreptul fascinat de porumbei. „În 2012 am achiziționat primii porumbei pentru fiul meu pentru a-i oferi o educație prin muncă și a-l ține ocupat 365 zile, pentru că era la vârsta pubertății, o vârstă destul de dificilă, la care copii au nevoie de îndrumare. Își dorea să aibă porumbei, am zis să-i fac o crescătorie și să se ocupe de această pasiune, dar încet-încet m-a prins și pe mine. Jucăm în tandem, eu sunt cu banii, iar el cu munca. Dar 95% el este managerul crescătoriei. Acum, dacă mă ocup de UCPR, am mai puțin timp de porumbei, dar îl am pe el. Suntem o echipă. Sigur, este student, cât e la facultate, mă ocup eu, când are el timp, se ocupă cu el. Una peste alta ne completăm, acesta este lucrul cel mai important. Faptul că din 2012 până în prezent am luat titlul de Maestru și urmează să-l obținem și pe cel de Maestru Emerit, înseamnă că am muncit și că am primit o satisfacție pe măsură. E o pasiune frumoasă, care îți aduce multă liniște din toate punctele de vedere”, a explicat Emil Bondilă.

„Vrem să transmitem online rezultatele de la fiecare etapă”

În calitate de președinte al UCPR, acesta a prezentat următoarele programe pe care le va implementa la nivelul organizației: „Vrem să dezvoltăm partea de marketing, să începem să promovăm campionii și să le explicăm tuturor columbofililor cu ce se mămâncă acest domeniu, să transmitem online rezultatele, dar și alte detalii: unde se desfășoară etapele, numericul de porumbei, etc. Vrem să promovăm Uniunea la nivel național, să fie mai vizibilă, așa că vom continua parteneriatul cu porumbei360.ro - Reprezentantii Oficiali ai Beyers si Dr. Peeters in Romania, pentru dezvoltarea sportului columbofil și pentru a promova UCPR și pe plan internațional. De asemenea, unul din punctele importante pe care ni le propunem este securizarea rezultatelor, a transportului și a îmbarcării, adică dorim o mai mare siguranță și transparență pentru columbofili. Nu în ultimul rând, luna viitoare urmează să înregistrăm Uniunea la Ministerul Tineretului și Sportului în Registrul Sportiv. Trebuie să plătim documentația pentru a o înregistra pe legea 69, ca structură sportivă, iar apoi vom primi recunoașterea Ministerului”.

Mesaj pentru columbofilii afiliați UCPR: „vreau să-i asigur că suntem la dispoziția fiecărui columbofil”

Pentru cele 133 de cluburi și cele trei asociații județene, afiliate UCPR, Emil Bondilă are un singur mesaj: să aibă încredere atât în ei, cât și în conducerea organizației. „Vreau să-i asigur că suntem la dispoziția fiecărui columbofil și să-i felicit pentru toate eforturile depuse în sezonul 2018. Rezultatele sunt cele pe care le-au meritat, nimeni nu le va lua locul. Le urez succes în noul sezon, să obțină rezultate bune și să participe atât la expozițiile naționale, cât și la cele provinciale”, a mai transmis președintele UCPR.