Ne aflăm deja la al treilea an consecutiv de când, la inițiativa și cu sprijinul porumbei360.ro - importator oficial Beyers în România, pragul Expoziției Naționale a U.C.P.R. a fost trecut de un invitat marcant al columbofiliei mondiale. La finele anului care tocmai s-a încheiat, am avut onoarea să primim vizita starului olandez Jelle Jellema, un crescător cu o carte de vizită impresionantă și un palmares sportiv cu care suntem convinși că deja v-ați familiarizat.

Alături de Jelle Jellema, am fost bucuroși să-i primim și pe Jan Morsink și Rick Te Morsche, doi iubitori de maraton și prieteni foarte buni cu Jelle, însoțiți de Dirk de Leeuw, managerul Beyers Olanda, și  Ludo Wille, managerul Beyers Belgia, acesta din urmă fiind o prezență constantă a ultimilor 5 ani la evenimentele columbofile majore organizate de Porumbei360, și un partener de încredere al crescătorilor de pe piața columbofilă din România.  

 

Ludo Wille, manager BEYERS Belgium: ”E deja al cincilea an în România și rămânem mereu surprinși de numărul mare de vizitatori și de interesul lor crescând față de produsele columbofile de calitate.”

În cadrul evenimentului, au fost expuși aproximativ 1000 de porumbei, oaspeții noștri având posibilitatea să analizeze la mână și exemplarele din lotul național al U.C.P.R. Ca în fiecare an, lucru remarcat și de Ludo Wille, managerul Beyers Belgia, s-a putut observa o creștere calitativă a sportului columbofil din țara noastră, o evoluție ascendentă constantă a rezultatelor sportive, o îmbunătățire generală evidentă a tuturor aspectelor legate de columbofilia autohtonă. Acest aspect se datorează și faptului că majoritatea crescătorilor români a înțeles că o columbofilie de calitate, performantă și sustenabilă pe termen mediu și lung nu se poate realiza decât folosind hrană și produse certificate, testate într-un laborator de specialitate și de crescători consacrați la nivel mondial, care să confere astfel siguranță și eficiență în utilizare. Iar Porumbei360 exact acești indicatori de calitate și i-a trasat și îndeplinit ca obiective.

 

Jelle Jellema: ”Am avut un sejur extraordinar în România, trei zile în care am îmbinat vizitele în scop cultural cu porumbei de calitate și oameni deosebiți, totul fiind foarte profesionist organizat.”

Participarea lui Jelle Jellema în cadrul expoziției nu s-a limitat la simpla lui prezență printre participanți. Din contră, a fost o prezență activă, ținând și un seminar pentru vizitatori, unde a primit și a răspuns la întrebări venite din public legate de modul în care își pregătește și recuperează porumbeii pentru etapele de maraton. Totodată, a oferit și un porumbel la tombola organizată de U.C.P.R., declarând că speră ca acest porumbel să aducă un plus de valoare compartimentului de reproducție al fericitului câștigător.  

 

În final, prin vocea lui Ludo Wille, managerul Beyers Belgia, invitații speciali ai evenimentului au ținut să mulțumească și echipei care s-a implicat în organizarea expoziției naționale a U.C.P.R., subliniind că un eveniment sportiv de o asemenea anvergură necesită mult efort și coordonare din partea organizatorilor, lucru de care aceștia s-au achitat cu brio.