Cei mai performanți porumbei de anul acesta au fost prezentați publicului în cadrul Expoziției Naționale U.C.P.R. 2018, desfășurată în perioada 7-9 decembrie, la Ploiești. A fost o ediție jubiliară, specială, în cadrul căreia s-au acordat 800 de premii, printre care și titlurile de Maestru și Maestru Emerit ai sportului columbofil, dar și 40 de porumbei proveniți de la crescători români. 

De asemenea, în cadrul evenimentului, columbofilii prezenți au avut ocazia de a interacționa cu multiplul campion din Belgia -  Erik Limbourg - și de a afla de la acesta mici secrete din spatele succesului său. Alături de el, s-a aflat și Ludo Wille, Managerul Beyers Belgium, care impreuna cu echipa Beyers Romania - porumbei360.ro, a explicat propietățile deosebite ale produselor Beyers. 

Ediția jubiliară din acest an a Expoziției Națională a Uniunii Columbofililor Profesioniști din România s-a defășurat  în Sala "Olimpia" din Ploiești și a reunit 1.200 de porumbei și circa 100 de reprezentanți ai cluburilor columbofile din țară. Evenimentul a avut o însemnătate specială pentru toți care iubesc aceste păsări și activează în cadrul U.C.P.R.: s-au împlinit 25 ani de la înființarea Uniunii Columbofililor Profesioniști din România, dar și 100 ani de la Marea Unire. Legătura dintre columbofilie și acest eveniment istoric este mai importantă decât pare la prima vedere, iar asta pentru că în perioada Primului Război Mondial porumbeii-eroi au avut un rol decisiv în salvarea de vieți omenești.

16 câștigători ai titlurilor de Maestru și Maestru Emerit

În prima zi de expoziție, au fost premiați câștigătorii Derby Tartu, dar și cei din expoziție, câștigătorii Derby Inele Pui și Fond Yearling. De asemenea, în aceeași zi, dar în cadrul unei mese festive, au fost premiați câștigătorii campionatului și cei ai titlurilor de Maestru" și "Maestru Emerit" ai sportului columbofil 2018. Cele de "Maestru" au revenit crescătorilor Constantinoiu Eugen, Cîrstea Sorin, Edi Gabriel, Grigore Ionuț, Oprea Vasile, Tănăsescu Ștefan, Țurlea Florin, Radu Gheorghe, Rotărescu Mihai și Rotărescu Viorel, iar cele de "Maestru Emerit" lui Bocioacă Marius, Briceag Florin, Petre Nicolae, Pisică Cătălin, Stoica Marius.

Erik Limbourg: "sunt foarte încântat de ce găsesc aici"

La invitația porumbei360.ro - Importatorul Oficial Beyers în Romania, și UCPR - Uniunea Columbofililor Profesionisti din Romania, Erik Limbourg a sustinut un seminar BEYERS, în cadrul căruia a povestit despre sistemul său de joc, dar și despre cum administrează produsele Beyers, precum și cele ale faimosului Dr. Peeters."Sunt foarte încântat de ce găsesc aici, de buna organizare. Observ că sportul columbofil în România este din ce în ce mai performant, atât în competețiile interne, dar mai ales în cele internaționale, unde românii ocupă locuri fruntașe din ce în ce mai des. Vă mulțumesc pentru invitația, mă bucur să fiu printre voi", a punctat Erick Limbourg, în cadrul expoziției.  Și Ludo Wille, Managerul Beyers Belgium,  a apreciat amploarea luată de acest sport în ultimii ani în țară: "Vin cu drag în România, pentru că văd mulți tineri care practică acest sport, spre deosebire de țările vestice, unde membrii columbofili au o vârstă considerabilă. Sunt foarte încântat de organizare, mulțumesc organizatorilor, municipalității și celor veniți să ne cunoască".

Porumbel Erik Limbourg, oferit unui câștigător la tombolă

Concluzia? "A fost cea mai bună expoziție pe care a avut-o Uniunea Columbofililor Profesioniști din România până acum. Vorbim de cea de-a 25-a ediție, una jubiliară, în care toată lumea și-a unit forțele din toate punctele de vedere, pentru a încununa munca din toți acești ani. A contat și locația, faptul că am avut sprijinul autorităților, și columbofilii, dar și publicul, oamenii curioși și dornici de a vedea o expoziție cu porumbei campioni. U. C. P. R. a acordat în jur de 800 de premii cu tot cu cei din expoziție, cei din campionat național, inclusiv cei cu plachete și titlurile de "Maestru" și "Maestru Emerit". De asemenea, în cadrul tombolei, s-au acordat 40 de porumbei, 25 în prima zi și 15 în cea de-a doua. Sunt porumbei proveniți de la crescători români. De asemenea, s-a acordat și un porumbel din partea lui Erik Limbourg, invitatul special de anul acesta al expoziției", a concluzionat Emil Bondilă, președintele U. C. P. R.

imagine

imagine