Femi Suat a câștigat Locul 1 pe județ la etapa de Fond Markopil (Ucraina) cu un porumbel din 2015, de origine 100% Herbots. Locul 1 din 4855 de porumbei a fost adjudecat de către o femelă care a obținut și locul 8 la Viteză Pechea. "Am pus pariu pe ea și a venit prima. A jucat bine și anul trecut, a zburat patru etape de fond și una de maraton. Anul acesta sperăm că vom încheia la un general frumos, ca să ne dea Andreea Marin fularul", a punctat George Tulba - managerul crescatoriei.

La etapa de Fond Markopil, crescătorul a angajat 151 de porumbei, dintre care s-au întors acasă 143. "Noi jucăm doar fond și maraton, pentru că suntem la 50 km de Constanța și nu putem juca viteză-demifond. Avem un handicap de 17-18 km. La Markopil porumbeii au avut de parcurs 696 km. Lansarea a fost la ora 5:50 dimineața, iar primul porumbel a venit acasă la 13:50. Au fost opt ore de zbor în condiții meteo de care numai Dumnezeu știe. Din câte am înțeles, la lansare a fost bine, pe parcurs cred că a prins ceva ploaie. Femela este zburată la natural pe ou ciocnit, mai are încă trei etape foarte bune, să sperăm că vom încheia cum trebuie", a povestit columbofilul. Întrebat căror lucruri se datorează succesul, acesta a răspuns că, pe lângă sănătate, condiții și originea, foarte importante sunt mâncarea și produsele care îi ajută pe porumbei să se recupereze. "Eu folosesc produse de la PORUMBEI360.RO, în special mâncare și produse Beyers, dar anul trecut și acum am folosit Orni Injection CX 60.2 de la Dr. Peeters, un produs extraordinar de bun, care cred că a contribuit la victoria de la Markopil. Am avut rezultate bune și anul trecut, nu chiar de primul loc, pentru că numai unul e locul 1, dar am fost în primii 10", a mai adăugat columbofilul.


Orni Injection CX 60 de la Dr. Peeters - produs unic, cu efecte imediat asupra performanței porumbeilor

Pentru cei care nu au auzit de Orni Injection CX 60, acesta este un produs unic, foarte concentrat, cu efecte imediate asupra căilor respiratorii ale porumbeilor și asupra performanței acestora. Folosit cu succes în tratamentul pentru ornitoză, micoplasmoză sau clamidia, a inflamațiilor faringiene și bronhice vizibile prin aspectul roșiatic al gâtului și pentru eliminarea strănutului și a respirației greoaie cauzate de zborurile pe caniculă sau prin ploaie. ~nlătură imediat pelicula din ochii umezi ai porumbeilor. Dr. Norbert Peeters recomandă folosirea lui cu 6 zile înainte de etapă. De exemplu, dacă se va lansa sâmbăta, acesta trebuie făcut luni, după antrenamentul de dimineața, iar porumbeii vor sta închisi 24 de ore. Doza este de 0,2ml/porumbel - foarte concentrat.