Prima ediție a Expoziției Provinciale U. C. P. R. zona Est și Sud-Est va avea loc weekend-ul acesta, 23-25 noiembrie, la Dărmănești, județul Bacău. Vor participa cei mai buni porumbei din etapele de concurs de anul acesta, dar nu numai, ci și cei de ornament. Primii trei de la fiecare categorie vor fi premiați cu trofee.
 
"Ziua de vineri, 23 noiembrie, este dedicată primirii porumbeilor. Vor fi prezenți numai președinții cluburilor și organizatorii. Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, ora 09:00. în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr 2. Va putea fi vizitată până la ora 18:00, întrucât de la ora 19:00 sunt programate masa festivă și festivitatea de premiere. Toți porumbeii prezenți la expoziție vor primi diplome de participare, însă doar cei cu cele mai bune punctaje vor fi răsplătiți cu trofee. Vor fi luate în considerare punctajele de penalizare de la minimum trei etape, iar cei cu cele mai mici punctaje vor fi premiați. Premiile se vor acorda în funcție de cele 74 de categorii, primilor trei cu cele mai mici punctaje", a explicat Dan Matache, președintele Clubului A. S. C. Voiajorul Tecuci.
 
Expoziția va fi deschisă tuturor vizitatorilor
 
Evenimentul este un prilej bun pentru columbofili de a mai schimba între ei sfaturi, impresii și opinii despre porumbei. Totodată, pentru cei din afara domeniului, reprezintă o ocazie de neratat de a cunoaște câteva dintre tainele acestei pasiuni. "La deschiderea expoziției vor fi prezente autoritățile locale, mass-media locală, dar nu numai. Oricine dorește să viziteze expoziția este binevenit. Sperăm ca totul să iasă așa cum ne-am propus, pentru că este prima ediție și avem ceva emoții", a mai adăugat Dan Matache. Cu mai multe informații despre această expoziție, dar mai ales despre trofeele ce se vor acorda, veți putea citi zilele următoare aici, în Jurnalul columbofil de pe porumbei360.ro.