Participare libera pentru toti columbofilii FRSC, UCP sau FCPR

Distanta minima 900km - 09 iulie 2016

 

 

ETAPA II A INSCRIERILOR: 01 MAI – 26 IUNIE

Inscrierile se fac la facebook Familia Afrasinei sau tel: 0756951100.

Cost BON(5 pasari): Zona 1 = 75lei/BON,   Zonele 2,3,4 = 125lei/BON

Incepand cu data de 27 iunie, costul BONURILOR va fi de 175lei/BON. Aceasta masura este luata pt a evita imprevizibilul si supraaglomerarea pasarilor.

Pana la sfarsitul acestei sapamani va puteti inscrie pentru a participa la cea mai asteptata etapa de maraton pentru zona Moldovei, Dobrogei si estul Munteniei.

Pana acum au fost platite si aliniate la START aroximativ 600 de pasari, dintre care 100 din Republica Moldova.

In final, se asteapta ca numarul pasarilor sa depaseasca 2000.

Etapa de rasunet si peste hotare. Malta - Letonia devine DERBY International

Peste 100 de porumbei din Republica Moldova si-au anuntat deja prezenta la aceasta etapa unica, ceea ce o transforma dintr-un DERBY National intr-un DERBY International, o alta punte care leaga cele doua tari surori.

 

In acest moment se discuta cu colegii din Ucraina, care preconizeaza ca pana la sfarsitul saptamanii sa anunte un numar de minim 200 de pasari cu care vor participa la aceasta etapa de rasunet.

 

 

ZONA 1 – 900-1050km: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi


Cost BON
: 75lei – 15lei/porumbel.

Persoana contact pt achizitionare BONURI: Familia Afrasinei – 0756951100, Ioan Zavate – 0749052460, Dorin Stirban – 0751611972.

Centru de imbarcare: CSC Bucovina Radauti.

Responsabili centru: presedintii celor 2 cluburi FRSC: dl. Ioan ZAVATE si dl. Dorin STIRBAN. Daca exista si alte persoane interesate, reprezentanti ai altor cluburi, pot inainta o solicitare catre Familia Afrasinei(pe facebook) sau la nr. de tel.: 0756951100 si vor putea face parte din comitetul de organizare al centrului.

Ceasuri acceptate(unitati existente): Chinezesti FV-2, Bricon, Benzing, mecanice.

 

ZONA 2 – 1050-1200km: Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati


Cost BON: 125lei – 25lei/porumbel.

Persoana contact pt achizitionare BONURI: Familia Afrasinei – 0756951100, Dan Matache – 0766340175.

Centru de imbarcare: CSC Penes Vaslui si AC Voiajorul Tecuci.

Responsabili centru:

-          Vaslui: presedintii celor 2 cluburi FRSC: dl. Viorel PATRUNSU si dl. Catalin GALATANU. Daca exista si alte persoane interesate, reprezentanti ai altor cluburi, pot inainta o solicitare catre Familia Afrasinei(pe facebook) sau la nr. de tel.: 0756951100 si vor putea face parte din comitetul de organizare al centrului.

-          Tecuci: presedintele clubului AC Voiajorul Tecuci, dl. Dan MATACHE si Silviu DOROSIN, reprezentantul ASC Trotus Vrancea.

 

Ceasuri acceptate(unitati existente): Chinezesti FV-2, Bricon, Benzing, mecanice.

 

ZONA 3 – peste 1200km: Braila, Buzau, Prahova, Bucuresti-Ilfov, Ialomita, Tulcea, Calarasi si Constanta

 

Cost BON: 125lei – 25lei/porumbel.

Persoana contact pt achizitionare BONURI: Familia Afrasinei – 0756951100, Ionel Bira – 0765181101.

Centru de imbarcare: CSC Stalpu - Buzau

Responsabili centru: reprezentantul clubului FRSC, dl. Ionel Bira. Daca exista si alte persoane interesate, reprezentanti ai altor cluburi, pot inainta o solicitare catre Familia Afrasinei(pe facebook) sau la nr. de tel.: 0756951100 si vor putea face parte din comitetul de organizare al centrului.

Ceasuri acceptate(unitati existente): Chinezesti FV-2, Bricon, Benzing, mecanice.

 

MASURI DE SIGURANTA

 

1. Dubla clemare cu sticker.

2. Stampilarea pasarilor.

3. Imbarcarile, traseul, sigilarea si lansarea vor fi inregistrate video.

4. Comisiile de imbarcare(cei care scaneaza porumbeii) vor fi obligate sa poarte tricouri cu maneca scurta, fara buzunare, nu vor purta accesorii(ceasuri, bratari, etc.) si vor putea fi controlate de catre orice persoana prezenta la imbarcare, in cazul in care se solicita acest lucru.

5. Se vor organiza la nivelul fiecarei zone comisii de verificare/validare. Fiecare crescator care va constata un porumbel sosit, va trebui sa anunte de indata organizatorii, iar membrii comisiilor se vor deplasa la primii crescatori de pe fiecare zona pentru a fotografia/filma porumbelul si pt a certifica rezultatul.

 

Dorim sa multumim inca o data tuturor membrilor pentru implicare si pentru increderea pe care ne-o acorda si incurajam pe toata lumea sa se grabeasca sa isi rezerve un loc in cadrul etapei DERBY International Malta. Va fi printre putinele etape din istoria columbofiliei romanesti unde participantii vor primi mai mult decat niste diplome sau cupe. Acestia vor primi atat premii in bani, obtinuti din taxa de participare, dar si premii consistente in produse de la partenerii de talie mondiala care au vazut potentialul acestei etape si care au vrut sa-si alipeasca numele de succesul pe care acest concurs il va inregistra.

 

PREAMBUL

Prin organizarea acestui concurs Maraton Derby National se urmareste crearea unei competii in care sa primeze performanta. Asadar, ideea de baza a organizatorilor este aceea de CALITATE, nu cantitate. Aceasta selectie poate fi facuta prin doua modalitati: limitarea numarului de pasari per crescator sau prin impunerea unei sume care sa incurajeze “aruncarea in lupta” doar a varfurilor, care ar putea face performanta si ar putea castiga un premiu. Bineinteles ca si pasarile care nu reusesc sa ia un premiu in bani, dar care claseaza aceasta cursa, vor purta eticheta unei CLASARI INTRE CAMPIONI.

Regiunea aleasa desfasurarii acestui concurs, Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, este una lesne de inteles, in care toti cei implicati au parte de sanse egale, incepand de la cele de distanta(vor fi 3 zone echitabil impartite) si terminand cu elementul relief(toti cei inclusi in fiecare zona au directiile de zbor neobstructionate de munte). Lansarea s-a urmarit a fi perpendiculara cat mai aproape pe limita estica a regiunii, a.i. influenta vaturilor din nord si din est, permanent prezente in acea perioada a anului, sa nu dezavantajeze niciun crescator.

Bineinteles, vor exista tot timpul variabile: conditii meteo, vanturi, sansa, dar incercam sa aliniem la start pasari care in conditiile caracteristice zonei si perioadei sa aiba parte de sanse cat mai echitabile.

 

REGULAMENT

Suma incasata din vanzarea BONURILOR va fi regasita in cea mai mare proportie in premiile consistente oferite de organizatori.

Se pun in vanzare BONURI pe baza carora se pot imbarca 5 porumbei. Acest BON poate fi “impartit” de mai multi crescatori. Deasemenea, fiecare crescator poate achizitiona mai multe BONURI.

Incepand cu data de 01 aprilie si pana pe 30 aprilie se va pune in vanzare un lot promotional de 350 de BONURI, a caror pret va fi de 75lei/bucata. Dupa data de 01 mai si pana pe 26 iunie, va fi scos la vanzare al doilea lot de BONURI, la pretul de 125lei/bucata. In perioada 27 iunie – 3 iulie, va fi scos al treilea lot de BONURI, la pretul de 200lei/bucata. Dupa data de 3 iulie nu vor mai putea fi cumparate BONURI, tocmai pt a evita situatiile intalnite in trecut, in special de supraaglomerare a masinii.

Concursul va fi impartit pe trei zone, cu distante echitabile pentru crescatorii fiecarei zone: aproximativ 900km – 1050km, 1050km – 1200km, 1200km – 1400km. Astfel, judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi vor constitui Zona 1. Judetele Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati vor constitui Zona 2. Judetele Braila, Buzau, Prahova, Bucuresti-Ilfov, Ialomita, Tulcea, Calarasi si Constanta, vor constitui Zona 3.

 

CENTRE DE IMBARCARE

Pt Zona 1 – Centrul de imbarcare va fi la Radauti.

Pt Zona 2 – Centrele de imbarcare vor fi la Vaslui si Tecuci.

Pt Zona 3 – Centrul de imbarcare va fi la Buzau si (posibil) la Bucuresti.

Pt Repubica Moldova si Ucraina – Centrul de imbarcare va fi la Radauti.

 

DETALII

Lansarea se va face in intervalul orar 07.00 – 12.00, in functie de temperatura si viteza vantului, astfel incat toate pasarile sa intre in ziua a doua, exact pe sistemul concursului International Barcelona.

 

PREMII

Pentru prima data in istoria columbofiliei romanesti, ocupantii primelor 35 de locuri vor fi premiati.

Tot pentru prima data in istorie, premiile vor fi de doua feluri: bani si bunuri.

 

GENERAL porumbel Loc 1: Produse BEYERS in valoare de 250 EURO + premiul de pe Zona

 

Pentru fiecare Zona, la porumbel:

Loc 1 – 1 x Ceas chinezesc FV 2 + Produse BEYERS in valoare de 150 EURO

Loc 2 – 750 lei

Loc 3 – 500 lei

Loc 4-5 – 250 lei

Loc 6-15 – 125 lei

Loc 16-35 – 75 lei

 

Pentru fiecare Zona, la crescator:

Loc 1 – 300 lei + 1 x porumbel cu origini excelente, oferit de Team Florea Sorin

Loc 2 – 200 lei

Loc 3 – 100 lei

 

Tombola speciala BEYERS – 10 BONURI x 50 EURO

La premierea de la Expozitia Nationala Sportiv Columbofila a FRSC va avea loc o tombola, la care pot participa doar cei care au avut BON pt etapa Nationala Derby Malta. Vor fi extrasi 10 castigatori, iar fiecare  va primi cate un BON CADOU in valoare de 50 EURO, cu care se vor putea achiziona produsele celei mai apreciate companii columbofile la nivel mondial: BEYERS.

 

O zona este valida din punct de vedere al premierii, daca respecta conditiile minime din RNS, minim 20 de crescatori, si minim 100 de BONURI achizitionate. In caz contrar, fondul de premiere(doar cel in bani, nu si in produse) va fi direct proportional cu numarul de pasari imbarcate, aplicand media ponderala. Exemplu: la 100 de BONURI, loc 1 va fi 1000lei. La 75 de BONURI, loc 1 va fi 75lei. Tinand cont de numarul mare de semnatari ai protocolului, se preconizeaza ca acest numar sa fie usor atins, mai ales ca pentru unele dintre ele se suprapun cu planul regulat de zbor, iar pt altii apare ca etapa Nationala.

 

 

PARTENERI

BEYERS (cea mai apreciata companie producatoare de hrana si produse columbofile)

Pe langa premiile totale in valoare de 1200 EURO, BEYERS vrea sa asigure si conditiile perfecte de transport ale pasarilor si pune la dispozitia organizatorilor 300kg de mancare de cea mai buna calitate pentru hranirea pasarilor (porumb special folosit la concursurile din Belgia).

 

Kehui – China, reprezentantul sistemului FV-2

Compania chineza Kehui, singurul sistem care transmite automat informatiile online, facandu-ne astfel viata mai usoara, va oferi pentru fiecare loc 1 porumbel din fiecare zona, un sistem FV-2 2A, recunoscut de toata lumea ca sistemul de cronometrare chinezesc.

 

Team FLOREA SORIN

Nelipsit atunci cand vine vorba de stimularea columbofiliei romanesti, dl. Sorin FLOREA vrea sa rasplateasca performanta si sa o consolideze, oferind cate un porumbel cu origini demne de invidiat acelor maestri care demonstreaza ca stiu si cum sa foloseasca o pasare valoroasa: locului 1 crescator de pe fiecare zona.

 

www.porumbei360.ro

Prospatul proiect columbofil va asigura camera filmat pt tot traseul si pentru lansare, urmarire live GPS pe toata ruta, transmitere live rezultate si reflectarea online a celor intamplate. Mai mult, www.porumbei360.ro va organiza o licitatie cu primele 3 pasari de pe fiecare zona, in cazul in care detinatorii lor sunt de acord. Licitatia va incepe de la suma de 1000lei/pasare.

 

 

PARTICIPAREA SI CUMPARAREA BONURILOR

Organizatorii principali al acestei etape sunt Federatia Romana de Sport Columbofil prin Clubul Sportiv Columbofil Penes – Vaslui si siteul specializat columbofil www.porumbei360.ro, alaturi de colegii columbofili din Moldova, Dobrogea si estul Munteniei. Etapa va purta stindardul Federatiei Romane de Sport Columbfil, invitati si liberi sa participle fiind toti columbofilii iubitori de maratoane, care vor sa joace etape echitabile, cu sanse cat mai corecte pt fiecare in parte.

Pentru mai multe detalii va rugam sa luati legatura cu:

-          Fam. Afrasinei, cont facebook: Familia Afrasinei sau tel.: 0756951100.

 

Etapa I: 01 aprilie – 30 aprilie FINALIZATA

In aceasta perioada, tocmai pt a previziona si pt a evita o situatie nefericita in actul de organizare a etapei, organizatorii au decis scoaterea unui numar de BONURI la un pret promotional de 75lei/BON, cu care se vor putea imbarca 5 porumbei. Se va folosi metoda BONURILOR tocmai pentru a putea face o estimare obiectiva si din timp, astfel incat sa se poata prevedea masina corecta pt transport, numarul de persoane pentru fiecare centru de imbarcare si o valoare precisa a fondului de premiere.

 

Etapa II: 01 mai – 26 iunie IN DESFASURARE

In aceasta perioada, pentru a nu-i discrimina pe cei care au facut un efort pentru a cumpara BONURILE din timp si pentru a putea acoperi eventuale cerinte pentru buna organizare a etapei(in cazul unui numar mare, atasarea unei remorci sau chiar inchirierea unei noi masini, mai mari), valoarea BONURILOR va fi de 125lei/BON, cu care se vor putea imbarca 5 porumbei.

 

Etapa III: dupa 27 iunie

In aceasta perioada, pentru ca timpul ramas pana la imbarcare este foarte scurt, iar eforturile organizatorilor de a creea toate conditiile participantilor vor fi si mai mari, valoarea BONURILOR va fi de 175lei/BON, cu care se vor putea imbarca 5 porumbei.

 

Toti cei interesati de participarea la aceasta etapa sunt rugati sa ia legatura cu Fam. Afrasinei, tel.: 0756951100, care va centraliza intr-un tabel toti doritorii de a participa la aceasta etapa, iar dupa ce vor efectua plata, li se va trimite un BON(sau mai multe, in functie de suma achitata) in format electronic. Acest BON va avea un numar si o serie si va fi asumat de o singura persoana, nominal, chiar daca vor putea imbarca mai multi crescatori in baza acelui BON. La imbarcare, cumparatorul va trebui sa se prezinte cu BONUL, cu BULETINUL, se va confrunta cu lista/tabelul de inscrieri, va imbarca si va semna in dreptul BONULUI/NUMELUI pt a nu exista posibilitatea de fraudare.

 

SUPLIMENTAR

Se va constitui Zona 4, formata din toti participantii care nu fac parte din Zonele 1, 2, 3. Avem foarte multi doritori din afara acestor zone, dar care sunt clar dezavantajati si de care nu dorim sa profitam. Vor aparea in Clasamentul General, dar ei vor putea lua premii exclusiv de pe zona, proportional cu numarul de participanti. Exemplu: la 100 de BONURI, loc 1 va fi 1000lei. La 75 de BONURI, loc 1 va fi 75lei.

 

Pentru Zona 4, la porumbel:

Loc 1 – 1 x 1000 lei

Loc 2 – 750 lei

Loc 3 – 500 lei

Loc 4-5 – 250 lei

Loc 6-15 – 125 lei

Loc 16-35 – 75 lei

 

Pentru Zona 4, la crescator:

Loc 1 – 300 lei

Loc 2 – 200 lei

Loc 3 – 100 lei