Ne propunem anul acesta, alături de Clubul pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil "Best Pigeons", să promovăm și mai mult concursurile de maraton de minim 1000 km și, îndeosebi, performanțele crescătorilor români. Începem, astfel, această colaborare cu etapa Madona Național 2019 pentru care punem în joc premii în valoare de 54.000 lei și produse de calitate, testate și recomandate de campioni mondiali. Ne referim, desigur, la produsele de la Beyers, marcă cu o istorie de peste 100 ani în domeniu, și la cele ale legendarului medic Dr. Peeters.


Așadar, noi, echipa Porumbei360 - pasiune și performanță (www.porumbei360.ro ), unic importator oficial în România al celor două branduri columbofile, oferim următoarele premii pentru Maraton Madona National:


Clasament general - pasăre

- Loc 1- produse Beyers în valoare de 500 lei

- Loc 2- produse Beyers în valoare de 300 lei

- Loc 3- produse Beyers în valoare de 100 lei


Clasament general - crescător

- Loc 1- produse Dr. Peeters în valoare de 300 lei

- Loc 2- produse Dr. Peeters în valoare de 200 lei

- Loc 3- produse Dr. Peeters în valoare de 100 lei

 

Dacă îți dorește să faci parte din columbofilii care vor revoluționa istoria concursurilor de maraton cu porumbei în România, nu ezita să te înscrii în competiția Best Pigeons 2019 Ediția 1. Nu înainte, însă, de a citi cu atenție tot regulamentul concursului. Redăm cele mai importante pasaje ale acestuia în rândurile următoare.


Clubul pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil "Best Pigeons" a lansat o provocare greu de refuzat pentru columbofilii maratoniști, amatori de distanțe peste 1000 km din zona Moldovei si nu numai. Un astfel de proiect de susținere a etapelor de maraton extrem nici că putea sa apară mai bine pe harta columbofiliei din România, județul Suceava fiind un punct de referință în ceea ce privește cultivarea porumbelului voiajor. De bază în susținerea acestei afirmații stau consemnările doctorului Mircea Bilius, o legendă vie a columbofiliei românești, care ne vorbește despre o premieră absolută în domeniul concursurilor pe distanțe lungi, de 900-1000 km denumite Mare Fond în anii 1983-1985. Revenind la planul de zbor din sezonul 2019, îți promitem că la aceste concursuri vei fi printre prieteni pasionați de columbofilie și printre jucători importanți și cu tradiție în concursurile de maraton. Scopul proiectului este să promovăm concursurile de maraton de minim 1000 de km. Cum sună acest lucru? Dacă asta ți se pare incredibil, să știi că premiile pe care le punem la bătaie sunt mult mai presus. Vom premia columbofilii cu rezultate foarte bune, cu respectarea tuturor prevederilor legale și asigurarea celei mai bune transparențe. Așadar am propus premii totale de 108.000 lei pentru etapele Madona 1000+km și Tartu 1100+km organizate de Asociatia Suceava. Premiile vor fi distribuite pentru primii 40 sosiți din ambele etape astfel: Loc 1 – 7000 lei, Loc 2 – 5000 lei, Loc 3 – 3000 lei, Loc 4 – 2000 lei, Loc 5 – 2000 lei, Loc 6-40 – 1000 lei. Totalizând, 54.000 lei pe etapă, PREMII GARANTATE! Pentru că ne place concursul, ne plac porumbeii și ne place cel mai tare competiția, aruncăm în joc și un trofeu desprins din basme. Trofeul va fi acordat celui mai bun porumbel din ambele etape și va fi denumit Trofeul Best Pigeon.


Cum se desfășoară competiția?


Pentru început, te informăm că în competiția Best Pigeons poate participa orice columbofil membru al FNCPR. Singura noastră cerință este achitarea unei contribuții în valoare de 400 lei/crescător. Crescătorii care achită contribuția de participare vor avea calitatea de membri simpatizanți ai clubului și vor avea dreptul să beneficieze de fondul de premiere pentru ambele etape de maraton - Madona și Tartu. Fiecare poate participa la aceste concursuri cu câți porumbei dorește. Contribuția de participare la fondul de premiere nu acoperă cheltuielile de organizare pentru îmbarcarea și transportul porumbeilor la locul de lansare sau alte cheltuieli de organizare. Și dacă îți dorești să participi la ambele etape ale concursului nostru, să știi că ești înscris în mod automat prin plata taxei de 400 lei/crescător. Nu există obligația de participare cu porumbei la ambele concursuri, însă o dată achitată contribuția de participare, crescătorul poate obține premii de la ambele etape. În legătură cu premiile de la Best Pigeons nu trebuie să îți faci griji deoarece acestea sunt GARANTATE indiferent de numărul de participanți și nu vor fi modificate. Vor fi 80 de premii în valoare totală de 108.000 lei. Se vor premia primele 40 de locuri în clasamentul general la fiecare din cele două concursuri. Ca o noutate, până cu 1 zi înainte de lansare, orice persoană interesată poate activa porumbeii oricărui crescător participant la maratoane, dacă aceștia nu au plătit deja (exact ca în sistemul de activare al columbodroamelor). Lansarea pentru etapa de maraton Madona Național este programată conform planului de zbor pentru data de 13 iulie 2019. Estimările noastre pentru această etapă sunt că vor lua startul peste 15.000 porumbei de la aprox.900 de crescători. Pentru etapa Madona Național se vor organiza următoarele centre de îmbarcare: Suceava, Rădăuți, Cajvana, Fălticeni, Botoșani, Roman. Așadar, dacă ai porumbei buni și participi oricum la aceste maratoane, ar cam fi păcat să câștige altcineva cu porumbeii tăi, nu?


Vreau să particip! Cum mă înscriu?


Pe site-ul https://www.bestpigeons.ro vei găsi un formular de înscriere pe care trebuie să îl completezi. Plata se face prin transfer bancar, online cu cardul și prin numerar în contul clubului sau numerar cu eliberarea unei chitanțe doveditoare. La detalii plată se va menționa obligatoriu titulatura de concurs a crescătorului pentru care s-a făcut plata, așa cum apare în programul de clasamente al FNCPR. Dacă activezi porumbeii altcuiva, scrie în rubrica de mesaj al plății online pentru cine plătești. Același lucru îl aplicăm și la plata cash, te rugăm să le spui partenerilor noștri de la centrele de îmbarcare pentru cine faci plata. Dacă încă ai nelămuriri poți consulta regulamentul pe site-ul clubului. De asemenea, nu ezita să ne contactezi la adresa de email contact@bestpigeons.ro.


De ce să particip la competiție?


Pentru că pasiunile merită răsplătite. Pentru ca toată lumea să vadă și să aprecieze munca pe care o depui în crescătoria ta, performanța porumbeilor pe care îi deții și implicarea ta. Pentru că munca ta nu este în zadar și trebuie să-ți aducă împlinire. Adu-ți porumbeii la competiție și lasă-i să arate cât de bine i-ai pregătit. Dincolo de premiile în bani, un beneficiu important al acestei competiții este notorietatea pe care o vor dobândi câștigătorii. Clubul Best Pigeons te va ajuta să devii cunoscut și recunoscut pentru performanța ta. Numele câștigătorilor vor fi pe buzele tuturor columbofililor din România și nu numai și vor fi înscrise pentru totdeauna în paginile istoriei columbofile pe care clubul Best Pigeons le va scrie pentru tine. Alătură-te nouă într-una dintre cele mai promițătoare și inedite competiții de columbofilie din România. Fă și tu parte dintre cei care vor revoluționa istoria concursurilor de maraton cu porumbei în România!


Te așteptăm - Lionte Lucian - Fondatorul Asociației Pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil "Best Pigeons"