Cea de-a treia ediția a Maratonului Stendal Național va avea loc săptămâna viitoare, pe 9 iulie - îmbarcarea, iar pe 12 iulie - lansarea. Columbofilii din vestul țării, dar nu numai, sunt invitați să-și înscrie porumbeii în competiția ce va avea o distanță de peste 900 km. Cei mai buni, care vor ajunge primii acasă, vor fi recompensați cu premii în bani și produse oferite de echipa Porumbei360, reprezentantul Beyers Belgium și Dr. Peeters în România. Marele premiu, însă, este trofeul "Aripa de aur", care va reveni porumbelului ce va ocupa locul 1 pe lansare.

 

Concursul este organizat de Asociația Columbofilă Voiajorul din Satu Mare. "Este prima ediție pregătită de noi și urmează să le organizăm și pe cele din următorii trei ani. Avem centre de colectare în Satu Mare, Oradea, Timișoara și Arad, dar s-au arătat interesați de concurs și columbofili din județele din Moldova, Buzăru, Alba și alte zone, așa că noi îi așteptăm pe toți columbofilii care își doresc să participe. Se percepe o taxă de 50 lei/crescător, bani care vor intra în fondul de premiere. În funcție de suma ce se va aduna, sper să reușim să premiem și locurile 1, 2, 3 la Tineret. De asemenea, s-ar putea să avem surpriza să se angajeze și niște pui, și ne dorim să-i premiem și pe aceștia", a declarat Daniel Tăut, unul dintre columbofilii implicați în organizarea competiției.

 

Produse de la Beyers și Dr. Peeters pentru ocupanții podiumului

 

Echipa Porumbei 360 va fi alături de columbofili în această etapă de Maraton și va răsplăti performanțele celor mai buni porumbei cu produse de calitate de la Beyers și Dr. Peeters. Astfel, cei mai buni porumbei în clasamentul general, vor primi produse Beyers în valoare de 500 lei - locul 1, 300 lei - locul 2 și 100 lei - locul 3. Cele mai bune rezultate obținute de crescători în clasamentul general vor fi răsplătite cu produse de la legendarul medic veterinar Dr. Peeters, în valoare de 300 lei - locul 1, 200 lei - locul 2 și 100 lei - locul 3.

 

"Aripa de aur" și 10.000 lei pentru cel mai bun porumbel

 

Președintele Asociației Voiajorul Satu Mare va oferi porumbelului care va ajunge primul acasă un premiu în valoare de 10.000 lei. Tot acesta va primi și trofeul competiției - "Aripa de aur". De asemenea, se vor mai acorda următoarele premii pe centrele omologate, în condițiile RNS: locul 1 - 1500 lei, locul 2 - 1000 lei și locul 3 - 500 lei. Cei interesați să participe pot obține mai multe informații de la Daniel Tăut - 0728 287 098 sau Sergiu Vanani - 0743 803 546.