NOUA ORDINE MONDIALA - ROMANIA FACE ISTORIE LA BARCELONA INTERNATIONAL 2020

Ieri, 1 AUGUST 2020, s-a stabilit deja un precedent ce zdruncina din temelii vechea ordine mondiala columbofila. Oficial, s-a demonstrat la cel mai inalt nivel ca porumbelul si columbofilul roman au valoare. Iar daca ne raportam strict la cursa de ieri, putem spune ca are o valoare, statistic vorbind, cu 40% mai mare decat restul columbofililor care s-au inregistrat la start.

A fost intamplare, fara doar si poate, dar a fost o intamplare care a demonstrat ca prin eforturi uriase si sacrifiu dus pana la extrem, se pot realiza lucruri care schimba chiar intreaga istorie a sportului columbofil. Felicitari Alin Karscu, tie si intregii familii, ba chiar intregii comunitati columbofile romanesti din Germania, alaturi de Bogdan Avramescu si altii! Alin, ai scris istorie!

In discutiile noastre cu Dr. Peeters, care are o varsta respectabila, acesta afirma ca o victorie asa de clara nu a fost inregistrata niciodata, la nicio etapa din intreaga istorie a sportului columbofil despre care el isi aminteste. Pe aceasta cale ne-a rugat sa il felicitam pe castigator si afirma ca nu este o surprindere mare pentru el, pentru ca ne-a vizitat tara si a avut ocazia sa analizeze cativa porumbei campioni ai Romaniei, despre care a ramas foarte impresionat. 

imagine

imagine

imagine

imagine

Intamplari similare s-au mai inregistrat si in trecut. Daca nu facem un efort prea mare si mergem cu un an in urma, vom gasi si memorabila victorie a altui porumbel romanesc, al lui Sorin Florea, care a castigat loc 1 Bourges International. La acest rezultat se adauga si multe altele in circuitul international al columbodroamelor.

Fara sa comentam prea mult, cu sustinere reciproca si cu acelasi efort depus de tanara femela, vom putea face din columbofilia romaneasca, intr-un termen relativ scurt, un fenomen care sa ne puna la aceeasi masa cu Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie si Franta. 

Hai Romania!!!