Sâmbăta, 01 februarie 2020, în municipiul Râmnicu Vâlcea se va desfășura Expoziția Columbofilă Balcanică, eveniment organizat în premieră de către Asociația “Clubul columbofil profesionist Anton Pann” Vâlcea. La acest eveniment internațional, 6 țări din regiunea balcanică își vor expune loturile naționale de porumbei: România, Grecia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. Expoziția se va ține în incinta teatrului Anton Pann, intrarea fiind liberă.

imagine

Scurt istoric

Federația Columbofilă Balcanică a fost fondată în anul 1998, la inițiativa regretatului col. Liviu Ștefănescu, în scopul promovării și dezvoltării practicării sportului cu porumbeii voiajori în spațiul geografic din Balcani. Al doilea obiectiv a fost acela de a organiza expoziții internaționale după modelul olimpiadelor F.C.I. Balcaniadele se organizează din doi în doi ani, în anii dintre olimpiadele F.C.I. Până în prezent, s-au desfășurat 11 ediții ale Expoziției Columbofile Balcanice, după cum

ediția I             -           1998 – Târgoviște       (România);

ediția II            -           2000 – Sombor           (Iugoslavia);

ediția III           -           2002 – Plovdiv            (Bulgaria);

ediția IV           -           2004 – Salonick          (Grecia);

ediția V            -           2006 – Istanbul           (Turcia);

ediția VI           -           2008 – Târgoviște       (România);

ediția VII          -           2010 – Salonick          (Grecia);

ediția VIII         -           2012 – Târgoviște       (România);

ediția IX           -           2014 – Slivne              (Bulgaria);

ediția X            -           2016 – Edirne              (Turcia);

ediția XI           -           2018 – Orhei               (Rep. Moldova).

 

Organizatorii evenimentului

Anul acesta, cea de-a XII-a ediție a Expoziției Columbofile Balcanice va fi găzduită de municipiul Râmnicu Vâlcea, evenimentul fiind organizat cu sprijinul autorităților locale, astfel:

- Consiliul Județean Vâlcea și teatrul Anton Pann au pus la dispoziție gratuit sala de expoziție, cu intrare liberă;

- Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a sponsorizat tipărirea diplomelor ce urmează a fi acordate porumbeilor participanți, precum și a unor materiale publicitare (afișe, calendare, etichete plachete etc.)

- Salrom S.A. a facilitat intrarea gratuită pentru delegații loturilor naționale și pentru Comitetul Director F.C.B., sprijinind totodată și organizarea unei mese de prânz la restaurantul din incinta Salinei.

 

Porumbei360 va onora invitația de participare

Echipa Porumbei360 va fi prezentă în cadrul Expoziției Columbofile Balcanice, eveniment internațional cu o deosebită însemnătate pentru columbofilia din România. Vă așteptăm la standul nostru cu produse Beyers, Dr. Peeters, NutriLux, accesorii columbofile și multe altele.

imagine