Tandemul Radu Gabriel si Leu Daniel, din Constanta, iau decizia de a ataca si etapele de fond si maraton. Despre prietenul Gabi avem multe de povestit, dar nu ne-ar ajunge o zi intreaga pentru asta. Astazi ne dorim sa va povestim despre decizia tandemului de a aborda o noua categorie de zbor, si anume categoria Fond-Maraton.

O noua categorie de zbor

Toata lumea ii stie specializati, pasionati de etapele de ping-pong, etapele de viteza-demifond, unde au facut treaba destul de buna. Ne aducem aminte de discutiile din sezon si de micile secrete folosite in motivarea mascului buclucas, de "396".

Anul 2020 - plin de schimbari

Anul 2020 a fost un an ciudat, un an al deciziilor mai mult sau mai putin bune, dar clar a fost un an plin de schimbari.

Astfel, in toamna anului 2020, tandemul alcatuit in Radu Gabriel si Leu Daniel iau decizia de a ataca si etapele de fond si maraton. O data ce hotararea a fost luata, au inceput goana dupa achizitii de porumbei specifici categoriei. Au achizitionat multi porumbei de fond-maraton, dar fiindca acest sport este bazat si pe respect reciproc, fair-play si omenie, au primiti si multe cadouri de bun venit in aceasta categorie de zbor, de la prietenii cu experienta in spate. 

Inceperea sezonului cu 38 de porumbei

In lotul alcatuit din acesti tardivi primiti cadou se gaseste si femela despre care vom discuta in articol.

S-a inceput sezonul cu un lot de 38 de porumbei care sunt zburati la natural si un lot de 12 femele zburate la vaduvie, cu masculii acasa. In acest lot de femele vaduve a inceput sa-si arate valoarea femela cu seria 0476649-2020 , primita cadou de bun venit in noua categorie de zbor de la domnul Constantin Cracana. Ulterior numele acesteia a devenit "Anastasia 649", ca semn de multumire, primind numele dupa o combinatie a numelor celor doi copii ai domnului Constantin Cracana.

imagine

Calcule, viteze posibile si directia vantului

Primul semn l-a aratat la etapa de demifond unde a sosit pe locul 6 pe lansare, din 6977 de porumbei participanti la aceasta etapa.
A urmat prima etapa de fond, unde pe o vreme ploioasa a reusit sa ocupe un binemeritat loc 8 pe lansare, din cei 5337 de porumbei participanti, etapa unde au participat crescatori din judetele Ialomita, Calarasi si Constanta, reusind sa-si adjudece locul 1 pe judetul Constanta, fiind si primul yearling sosit!
A doua etapa de fond, a doua surpriza placuta, de data aceasta ocupa locul 3 pe club si locul 14 pe judetul Constanta. 
Cea de-a treia etapa de fond a fost una cu adevarat speciala, cu o incarcare emotionala fantastica. A fost o zi deosebita pentru Gabi, pentru tatal sau, pentru tandemul sau si pentru prietenii, colegii de club ce au asistat la sosire. De dimineata au asistat impreuna la etapa de demifond ce au avut-o, apoi  s-au pus pe asteptat de la etapa de fond. Orele trec greu cand stii ca febletea este pe drum si minutele par ani. 

Dupa multe calcule facute, viteze posibile, directia vantului, posibilii crescatori unde ar trebui, teoretic, sa le intre primii, Gabi primeste telefon de la socrul sau, domnul Vivi Dinulescu si-i spune ca i-a intrat lui la Ialomita si ca sa stea linistit, ca locul 1 si l-a adjudecat, fiind locul 1 pe anunturi. Emotiile au luat amploare, stiind cat de bine a fost pregatita femela, Gabi a apelat si la un mic truc, introducand o femela rivala in boxa femelei asteptate. A mers sa pregateasca apa porumbeilor, Gabi folosind numai produse de la porumbei360.ro, Electrolyt de la Beyers impreuna cu Recuvit Forte. Cand se intorcea spre crescatorie, ceva l-a facut sa indrepte privirea spre cer. Adrenalina si-a facut prezenta instant si desi a vazut femela cum vine, nu a mai putut decat sa indice celorlalti directia, fiind gatuit de emotii si bucurie. 

imagine
A recunoscut-o direct, fiind o femela de talie mica, greu de confundat. A inchis de sus, a intrat pe trapa si a mers glont la boxa ei, luandu-se la bataie cu femela intrusa, recucerindu-si boxa si pe  masculul ei. Trucul cu intrusa introdusa pe boxa a motivat-o atat de tare incat a reusit sa ocupe locul 1 pe lansare. 
Pentru ca bucuria sa fie completa, la scurt timp a sosit acasa si cea de-a doua femela angajata la etapa de fond, tandemul alcatuit din Radu Gabriel si Leu Daniel reusind sa-si adjudece si titlul de castigatori si la categoria crescatori. 
Ramane sa vedem ce pozitie o sa ocupe in clasamentul national la categoria fond-tineret cu aceste etape, asta deoarece la 3-4 zile de la sosire, fiind tardiva, femela a aruncat atat prima pana din cele plutitoare , cat si o pana din cele de atac, tandemul hotarand sa o retraga din etapa competitionala din acest an.

imagine

Ce produse au fost folosite?

Tandemul alcatuit in Radu Gabriel si Leu Daniel au folosit doar produse columbofile de la Beyers si Dr. Peeters.

Pentru recuperare folosesc Electrolyt Beyers cu Recuvit Forte si Dr Peeters Special. Pentru tricomonoza tandemul foloseste TricoVita, pentru caile respiratorii folosesc Kodos
Pentru incarcare folosesc mancarea de la Beyers, care in functie de etapa este completata cu Protein Bomb, 8 Oils, Condition Power. Se foloseste o combinatie de hrana din Gaby Vandenabeele  cu Galaxy Sport Light pentru femelele vaduve, iar cu o zi inainte de a pleca la antrenament se da Nutrilux Maraton fara mazare.Inainte cu 3 zile de imbarcare porumbeii primesc 50% Nutrilux Maraton fara mazare si 50%  Energy.

Lotul de porumbei zburati la natural primesc o combinatie de mancare Gaby Vandenabeele, Galaxy Sport Light si Koopman la care se adauga Energy, in functie de etapa si de felul cum arata la mana.
De mentionat faptul ca la imbarcare, mai bine zis in momentul punerii porumbeilor in cos, acestia primesc picaturile de tricomonoza.

Ramaneti aproape!