Odată expozițiile naționale și regionale încheiate, pregătirile pentru sezonul de reproducție și cel competițional intră în linie dreaptă. La startul și pe durata lor, este necesar să facem tot posibilul să ajutăm porumbeii din compartimentele de matcă și zbor, astfel încât aceștia să treacă cu bine peste aceste perioade deosebit de solicitante pentru organismul lor. Produsele complementare sunt astfel de o maximă importanță în susținerea unei stări de sănătate optime și a unei formei sportive la cel mai înalt nivel.

La startul perioadei de reproducție, E-VITOL, un ulei extras din grâu germinat, foarte bogat în vitamina E, este ideal pentru pregătirea împerecherii păsărilor. Stimulează apetitul sexual al porumbeilor, rezultatul fiind o mai bună acuplare a partenerilor. Se administrează începând cu 2 săptămâni înainte de împerechere, până în momentul depunerii ouălor.

Ca un mic secret, belgienii îl folosesc în cazul masculilor văduvi cu o zi înainte de îmbarcare. Astfel, văduvii sunt stimulați sexual și vor vrea și mai mult să ajungă acasă rapid la femela cu care fac cuplu.

E-VITOL: http://www.porumbei360.ro/produse/e-vitol-150ml/7

……………………………………………………………..

 imagine

In primul rând trebuie să știm că proteinele pot fi obținute din două surse importante: hrana și suplimente nutritive.

Chiar dacă în perioadele reci porumbeii nu consumă din hrană semințele bogate în proteine, aportul minim trebuie asigurat prin administrarea de RECOVERY PLUS de la BEYERS.

Conținutul mare de proteine din RECOVERY PLUS de la BEYERS are o activitate inhibitoare împotriva bacteriilor patogene, virușilor și a fungilor.

Porumbeii tineri, care primesc suplimentar RECOVERY PLUS, beneficiază de protecție imediată împotriva infecțiilor gastrointestinale și respiratorii și au un risc scăzut de infecție cu E-coli.

Consumul de proteine prezintă numeroase și foarte importante avantaje pentru că are legătură cu buna funcționare a organismului porumbelului.

Proteina, odată ajunsă în organism și consumată în mod regulat, întreține totalitatea procedurilor complexe ce au loc în organism, cu scopul de a procesa substanțele.

Practic, prin folosirea cu regularitate a RECOVERY PLUS, se va observa imediat o creștere a forței și a masei musculare a porumbeilor, întărirea sistemului imunitar și efecte pozitive asupra penajului.

Aportul scăzut de proteine este aproape întotdeauna însoțit de un deficit în aportul energetic și împreună generează malnutriția proteino-calorică. Aceasta se manifestă clinic prin încetinirea creșterii, scăderea volumului și anemie.

Proteinele sunt esențiale în sinteza hormonală, a neurotransmițătorilor, în dezvoltarea sistemului imunitar și nervos, cea ce face din RECOVERY PLUS de la BEYERS un produs indispensabil porumbeilor încă din primele zile după eclozare.

 

Odată concursurile începute, din programul săptămânal de recuperare nu trebuie să lipsească RECOVERY PLUS, un mix de elemente care ajută la o recuperare fulger a păsărilor după sosire.

Foarte mulți columbofili nu știu ce combinații de produse să folosească pentru o bună recuperare a porumbeilor după zboruri. RECOVERY PLUS este baza de la care trebuie să plece oricine vrea să pună la punct o soluție complexă și eficientă. În combinație cu Amino Plus, Electrolit Plus, Mineral Plus, Herba Zyma și Herba Puri-T, după 30 de minute porumbeii sunt recuperați, iar următoarea cursă grea nu va fi un test imposibil pentru aceștia.

Mai mult, are un conținut ridicat de proteină, foarte importantă pentru refacerea masei musculare afectate după efort îndelungat. Ulrich Lemmens, cunoscutul crescător belgian, afirma într-un interviu recent că Recovery Plus, în combinație cu celelalte produse mai sus menționate, este cel mai rapid mod de a recupera un porumbel după concurs. De asemenea, datorită procentului ridicat de proteină, îl folosește și la matcă, atât pentru a felul în care puii se dezvoltă, cât și pentru a reface rezervele părinților după fiecare serie de pui crescută.

 

Proteinele din RECOVERY PLUS de la BEYERS trebuie să reprezinte constituenți obligatorii ai alimentației pentru porumbei.    

INSTRUCȚIUNI

• 20 gr. (1 lingură) per 1 kg hrană porumbei;

• În perioada de reproducție: o dată pe săptămână

• În sezonul de zbor: în ziua sosirii. Doar dacă a fost o cursă prea dificilă se administrează și în ziua a 2-a.

RECOVERY PLUS: http://www.porumbei360.ro/produse/recovery-plus-600gr/30

……………………………………………………………..

imagine

Sucul de usturoi favorizează metabolismul şi ajută la consolidarea rezistenţei naturale, având un efect de purificare a sângelui. Se folosește în momentele în care ne dorim ca porumbeii să fie cât mai competitivi sau atunci când trebuie să se recupereze rapid. Este un produs foarte concentrat pentru gama lui, iar avantajul este că se poate administra în apa de băut.

Usturoiul este folosit în mod tradițional pentru:

• Combaterea infecțiilor respiratorii. Proprietățile sale antibiotice îl fac util pentru infecțiile de la nivelul gâtului și tractului respirator.

• Reducerea tensiunii arteriale. Compușii aromatici din usturoi lucrează în organism dilatând  dilata vasele de sânge și relaxând circulația.

• Tratarea fungiilor. Sucul de usturoi proaspăt inhibă dezvoltarea fungiilor, fiind utilizat un timp îndelungat ca tratament tipic pentru infecțiile cutanate și fungice ale pielii.

Alicina din usturoi poate distruge reproducerea bacterială, ceea ce poate constitui o alternativă naturală la folosirea antibioticelor.

INSTRUCȚIUNI

• 20 ml/1L de apă;

• Se administrează de două ori pe săptămână, pe durata întregului an.

SUC DE USTUROI: http://www.porumbei360.ro/produse/suc-de-usturoi-400ml/16