În weekend-ul de iarna care se apropie, pe o vreme cu destule raze de soare la orizont, ce se anunţă numai buna pentru ieşiri, oraşul Ploieşti va fi gazda unui eveniment columbofil de anvergură în România. Federaţia Română de Sport Columbofil F.R.S.C. organizează cea de-a VII-a ediţie a Expoziţiei Naţionale Sportiv-Columbofile a României, acţiune care fără doar şi poate va suscita interesul tuturor columbofililor dornici să participe la un eveniment cu totul special.

La invitaţia echipei porumbei360.ro, importatorul si reprezentantul oficial al companiei Beyers in Romania, evenimentul va fi onorat cu prezenţa de către un nume cu rezonanţă al columbofiliei mondiale. Cu amabilitatea-i proverbială şi deschiderea care l-a consacrat, Jos Thone a acceptat să vină în România şi să dialogheze în cadrul unui seminar cu toţi columbofilii români dornici să le fie împărtăşită ceva din experienţa sa.

La cei 56 de ani, cu o carieră prodigioasă în spate şi un palmares impresionant, Jos Thone a devenit cunoscut în ţara noastră încă din 1996, odată cu performanţa nemaiîntâlnită până atunci în cadrul concursului clasic de la Barcelona, ocupând locurile 1, 3 şi 16 la nivel internaţional. Numele lui Jos Thone a devenit sinonim cu obsesia, în sensul bun al cuvântului, pentru porumbelul voiajor de concurs. A câştigat tot ce se putea câştiga în sportul columbofil, formând porumbei fantastici pentru toate categoriile de distanţă, de la cei de viteză, demifond şi fond până la porumbeii construiţi să domine maratoanele clasice din vest. E suficient să pomenim cele 4 titluri de Campion Mondial, de 6 ori câştigător al trofeului Gouden Duif, 5 porumbei olimpici, 7 locuri de 1 Naţionale şi 2 locuri de 1 Internaţionale pentru a ne da seama de ocazia perfectă care s-a ivit crescătorilor români de a interacţiona cu un superstar al columbofiliei mondiale.

Mai mult, acesta va organiza şi o licitaţie cu 9 exemplare din crescătoria sa, printre care un fiu direct din Cavendish, cel mai titrat reproducător al lui Jos Thone la ora actuală. Toţi aceşti 9 porumbeii pot fi văzuţi la mână în cadrul expoziţiei F.R.S.C., iar timp de o saptamana vor putea fi licitati pe un site de profil din Romania, pe care il vom anunta in zilele urmatoare. În plus, se va organiza şi o tombolă, al cărei premiu va fi un alt porumbel original Jos Thone. Ştiindu-l pe crescătorul belgian un perfecţionist prin definiţie, extrem de atent la cele mai mici detalii, cu siguranţă porumbeii oferiţi de acesta vor încânta ochiul fin cunoscător al columbofilului român. 

Un alt aspect extrem de important în viziunea lui Jos Thone a fost întotdeauna hrănirea porumbeilor. Drept urmare, toţi participanţii la seminar vor avea ocazia să cunoască în detaliu filozofia lui Jos despre arta hrănirii, amestecurile Beyers fiind pe locul 1 în topul preferinţelor sale.

De asemenea, multe informaţii utile vor fi oferite auditoriului de maestrul belgian şi despre gama produselor de recuperare şi condiţionare Beyers, poate cele mai apreciate la nivel mondial, mai ales datorita calitatii si a concentratiei acestora.

Veţi găsi în persoana lui Jos un partener de dialog deschis, volubil, extrem de amabil şi, poate cel mai important, o somitate în materie de cunoştinţe columbofile.

Tot în cadrul expoziţiei columbofile a F.R.S.C. se vor premia şi câştigătorii primei ediţii a Maratonului Extrem Internaţional cu lansare din Malta (Letonia) 2016, o etapa ce insumeaza premii de peste 250 milioane lei vechi si nume mari din columbofilia mondiala si locala: Beyers, Vet Schroeder Tollisan, Ceasurile Chinezesti, Team Florea Sorin, www.porumbei360.ro. Amfitrionul festivităţii de premiere va fi acelaşi Jos Thone, a carui semnatura se va regasi pe toate diplomele şi va promova concursul pentru licitaţia specială destinată primilor porumbei sosiţi de la Malta, licitaţie ce se va desfăşura pe un site important din vestul Europei. Deci toate premisele unei expuneri la nivel internaţional, organizată la cel mai înalt standard de profesionalism.

Echipa porumbei360.ro vă aşteaptă cu drag la standul firmei Beyers, să ne bucurăm împreună de un eveniment deosebit în peisajul columbofil autohton.  

 

  • VINERI (03.02.2017)

16.00-20.00: Primirea porumbeilor

20.00-22.00: Jurizarea porumbeilor pentru clasa standard

 

  • SAMBATA (04.02.2017)

09.30-17.00 Programul de vizitare a publicului

11.00 Seminar Jos THONE despre cum sa folosim hrana BEYERS si produsele de conditionare BEYERS

11.30 Deschidere stand Jos THONE(persoanele interesate vor putea analiza, la mana, fiecare porumbel ce va face parte din licitatia Campionului Mondial si va putea discuta direct cu Jos THONE despre originea lor)

14.00 Lansare oficiala licitatie Jos THONE

14.30 Extragerea tombolei de catre Campionul Mondial, Jos THONE

15.30 Sedinta Biroului Federal Interimar al FRSC

19.00 Participarea la masa festiva si decernarea trofeelor pentru Campionatul Sportiv Columbofil al Romaniei vor avea loc la Restaurantul Prestij, vizavi de Sala Sporturilor “Leonard Doroftei”

19.30 Decernarea trofeelor pentru etapa Malta – Maraton Extrem International 900km-1400km de catre Campionul Mondial, Jos THONE.

 

  • DUMINICA (05.02.2017)

10.00-12.00: Programul de vizitare a publicului

12.00:Inchiderea oficiala a Expozitiei Nationale Sportiv-Columbofile a Romaniei

12.00-14.00: Ridicarea porumbeilor expusi de catre reprezentantii cluburilor